0,00
0
Tips om echt leer te herkennen

9 dingen om op te letten om te bepalen of een leren jas gemaakt is van echt leer.

Meubulair, accessoires en – niet onbelangrijk – jassen, kunnen allemaal gemaakt zijn van leer, een 100% natuurlijk product.

Het kan lastig zijn om te bepalen of een jas is gemaakt van echt of imitatieleer en om de verschillen te kunnen identificeren. Dit is helemaal het geval nu imitatieleren jassen steeds vaker op de markt worden aangeboden als echt leer.

Hier zijn 9 dingen om op te letten, om er zeker van te zijn dat uw volgende aankoop echt leer betreft.

1-Bekijk het prijskaartje:

Prijs van een leren jas

Er zit een aanzienlijk verschil tussen de prijzen van echt- en imitatieleren producten. Het prijsverschil van een echt leren jas en een jas gemaakt van synthetisch leer is dan ook behoorlijk hoog. Een lage prijs kan betekenen dat de jas zeer waarschijnlijk is gemaakt van synthetisch leer en dat u deze waarschijnlijk beter kunt laten liggen. Er zijn verschillende testen die u ter plekke uit kunt voeren om te bepalen of een product is gemaakt van echt of imitatieleer.

2-Aanraken en voelen:

Het gevoel van leer

Echt leer zal altijd zachter en warmer aanvoelen dan syntethisch leer. Alleen betrouwbare kledingzaken hebben een ruim aanbod van echt- en imitatielerenjassen, zodat u beide kunt vergelijken. Als het glad en plasticachtig aanvoelt, is het zeer waarschijnlijk kunstleer.

3-Bekijk de textuur en patronen:

De textuur van leer

Synthetisch leer heeft asemetrische texturen en patronen, omdat het is gemaakt via een chemische synthesis in een machine. Daarintegen, heeft echt leer onderscheidende en onregelmatige texturen en patronen, die stuk bij stuk kunnen verschillen. Omdat echt leren jassen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, komen zij gedragen over en is er een duidelijke nerf zichtbaar. U moet altijd beginnen met het bekijken van het patroon. De juiste patroon en textuur zal u stoer en gewaagd over laten komen.

4-Ruik aan het leer:

De geur van een leren jas

Het is eenvoudig leer te identificeren door de geur. Echt leer heeft een meer natuurlijke en organische geur dan synthetisch leer. De meeste mensen kiezen voor echt leer vanwege de aantrekkelijke geur en zijn verslavende eigenschappen.

Als u eenmaal bekend bent met hoe echt leer ruikt, zult u deze unieke geur nooit meer vergeten.

5-Test voor water absorptie:

Bekijk het absorbatievermogen voor vloeistoffen
Vanwege de porieën, heeft echt leer een unieke manier van water-absorptie. Er zullen donkere plekken in het leer aanwezig blijven, totdat het water volledig is verdampt. Laat 1-2 druppels water op het oppervlak van het leer vallen en bekijk of deze worden geabsorbeerd. Als de druppels blijven liggen op het oppervlak is de jas zeer waarschijnlijk gemaakt van een synthetisch materiaal, waar echt leer de druppels zal absorberen.

Het passen en inspecteren van een leren jas in de winkel komt waarschijnlijk ingewikkeld over. Vraag de winkelier of zij een extra sampel hebben, waar u de kwaliteit op kunt testen.

6-Inspecteer de randen:


De onderscheidende randen
Voor diegene die vaker een product van leer hebben gebruikt, is het verschil makkelijk te bepalen. Natuurlijk leer heeft altijd al bekend gestaan voor zijn ruwe volheid en randen, waar de randen van kunst of synthetisch leer, glad, egaal en foutloos lijken.

Sommige fabrikanten proberen een meer gladde egale look te bereiken, maar ondanks hun beste inspanningen, behoudt natuurlijk leer altijd zijn kenmerken.

7-De vuur test:

Het leer verwarmen
Doe deze test alleen als u het product al in huis heeft, want het is een delicaat proces. Grijp beide einden van een stukje leer, knijp deze samen en houdt hier vuur bij om te kijken of het aan elkaar blijft plakken. Bij natuurlijk leer komen er geen geuren van brandend plastic vrij, zodat u zeker weet dat het geen kunstleer betreft.

Notitie: Ik raad het uitvoeren van deze test ten sterktste af en stel voor dat u zich in andere opties verdiept; dit is absoluut geen beginners-vriendelijke methode.

8-Vergelijking van het buigen:

Buigen van het leer
Dit laat de variaties in kleur en de porieën duidelijk zien. Natuurlijk leer heeft een hogere gradatie van elasticiteit dan kunstleer. Het heeft een meer natuurlijk uiterlijk en zal sneller kreukelen.

Daarintegen, zal kunstleer uitrekken, scheuren en barsten, wat bijna onmogelijk is met echt leer.

9-Gewichts check:

Echt leer is zwaar
Het checken van het gewicht is een andere eenvoudige methode om te bepalen of een product is gemaakt van echt leer. Natuurlijk leer is zwaarder dan synthetisch leer omdat het is gemaakt van dierenhuiden, zoals lamsvel en koeienhuid.

Mensen die voor de eerste keer een leren jas aanschaffen zullen een bezoek aan de winkel moeten brengen om het verschil in gewicht te kunnen bepalen.

Laatste gedachten:

Echt- en namaakleer kunnen gemakkelijk worden herkend met behulp van deze technieken. Echt leer is prijzig, maar gaat lang mee. Terwijl een echt leren jas u droog en warm zal houden, is het enige pluspunt van een synthetisch leren jas de prijs. Echt leer is een eenmalige aanchaf, waar u nog jaren plezier van zult hebben.

Ga naar de bomber jackets pagina voor de nieuwste mode trends.

Veel gestelde vragen (FAQ’s):

1: Op welke onderdelen moet ik letten bij het kiezen van een leren jas?

Het is aan te raden om te beginnen met het inspecteren van de huid, maar het is een persoonlijke keuze hoeveel aandacht u hier aan wilt besteden. Let ook op de accesoires zoals (druk)knopen en ritsen. De voering bepaalt uiteindelijk hoe warm de jas zal zijn, dus dit is een essentieel onderdeel van de besluitvorming voor de keuze van een leren jas.

2:Hoe bepaalt u of een leren product van hoge kwaliteit is?

De nerf en gladheid van goed leer kan worden bepaald door het simpelweg aan te raken, ongeacht uw ervaring. Goedkoop leer voelt minder goed aan dan goed leer. Als u nieuw bent op het gebied van leer, is dit iets waar u een gevoel voor moet gaan krijgen.

3-Hoeveel kost een echt leren jas?

Een goede leren jas kan ergens tussen de $200 en $2000 kosten, afhankelijk van de kwaliteit. Houd in uw achterhoofd, dat een hoge prijs niet automatisch een product van betere kwaliteit betekent. Veel bedrijven laten u betalen voor de bekendheid van het merk.

4: Hoe herken ik een jas van imitatieleer?

Om imitatieleer te herkennen laat u wat druppeltjes water over het oppervlak lopen en kijkt u of het sporen in het leer achter laat of dat het waterafstotend is. Bij echt leer zal het water intrekken, bij kunstleer blijft het op het oppervlak liggen.

5: Zijn dure jassen het waard?

De meeste materialen die worden gebruikt voor de productie van dure leren jassen zijn, lamsvel, kalfsvel en koeienhuid. Dit is een eenmalige uitgave, die, mits juist verzorgd, jaren lang mee zal gaan. Het zal u ook warm houden en staat geweldig.

6: Wat is de beste manier om een leren jas in te dragen?

De meest directe en natuurlijke manier om uw jas in te dragen, is om deze dagelijks aan uw outfit toe te voegen. Als u uw jas snel wilt indragen, draagt u deze zo vaak mogelijk, zelfs als u zich daar niet helemaal comfortabel bij voelt.

jouw reactie