0,00
0

Winkelwagen

Dieet schema

Vier diëten om snel overtollige kilo’s kwijt te raken en snel afvallen

We zullen dieper in gaan op vier diëten die je snel zullen laten afvallen, zonder slecht te zijn voor de gezondheid.

Veel vrouwen lijden aan overgewicht, wat hulpeloosheid en frustratie kan veroorzaken naar mate een belangrijke gelegenheid steeds dichterbij komt. Dit is zeker het geval als favoriete kledingstukken niet langer passen zoals zij voorheen deden. Als je je hier in herkent, sta je voor een lastige uitdaging; in een korte tijd meerdere kilo’s kwijtraken. Dit is precies waar we in dit artikel verder op in zullen gaan.

We zullen vier soorten diëten belichten die je zullen helpen snel af te vallen. Met deze tips zal je de verbrandingssnelheid verhogen zonder dat dit schadelijk is voor je gezondheid.
Veel andere diëten gebaseerd op één type voeding kunnen ondervoedingsverschijnselen zoals, haaruitval en een bleke huid veroorzaken. Overleg altijd eerst met een arts voordat je start met een dieet, om te zien of het misschien verstandig is om het aan te vullen met voedingssupplementen.

Hier zijn vier snelle diëten om snel het gewenste gewicht te bereiken voor die speciale gelegenheid.


1-Het dadels en melk dieet:

Dit dieet staat bekend als de redder in nood. Het is hard en strikt, maar zal je tot 5 kilo per week te laten verliezen en bestaat uit 5 maaltijden per dag.

Ontbijt:

Vijf dadels met een kopje melk of yoghurt.

Snack:

Drie dadels met een kopje melk of yoghurt.

Lunch:

Vijf dadels met een kopje melk of yoghurt.

Snack:

Drie dadels met een kopje melk of yoghurt.

Diner:

Vijf dadels met een kopje melk of yoghurt.

Volg dit systeem gedurende 3 tot 7 dagen, maar zeker niet langer dan een maand, zodat je niet de verschijnselen krijgt die gepaard gaan met een te eenzijdige voeding. Het is het beste om per week te wisselen van dieet, totdat het gewenste gewicht is bereikt.

2-Komkommer en melk dieet:

Met dit dieet kun je in slechts 11 dagen tot wel 9 kilo afvallen.
Het is bewezen dat dit dieet het meest effectief is voor het verliezen van buikvet, terwijl het toch veel calcium en belangrijke vitamines bevat.

Deze methode werkt als volgt:

Dag 1:
Eet drie tot vijf maaltijden, aangevuld met een kopje melk of magere yoghurt en komkommer.

Dag 2:
Eet één soort fruit naar keuze, aangevuld met een kopje magere melk en komkommer bij het avondeten. Probeer druiven, dadels, vijgen, bananen en mango’s links te laten liggen, omdat deze veel suiker bevatten.

Dag 3:
Idem aan dag 1

Dag 4:
Eet één soort fruit, behalve degene die veel suikers bevatten.

Dag 5:
Eet een proteïne volle maaltijd met bijvoorbeeld gegrilde kip of vlees of eieren, zonder overtollige vetten, met een kopje magere melk en komkommer voor het avondeten.

Dag 6:
Eet magere groentesoep zonder aardappelen of peulvruchten.

Dag 7:
Eet verschillende vruchten naar keuze, behalve de fruitsoorten die veel suikers bevatten.

Dag 8:
Eet komkommers en melk drie tot vijf keer per dag, aangevuld met sla.

Dag 9:
Eet gedurende de hele dag een groene saladegerecht, aangevuld met een kopje magere yoghurt en een komkommer voor de avondmaaltijd.

Dag 10:
Idem aan dag 2.

Laatste dag:
Eet drie gewone maaltijden, zolang deze niet gefrituurd zijn of andere overtollige vetten bevatten.

3-Groene appel dieet:

De duur van dit dieet is slechts vijf dagen. Hoewel het aan de extreme kant is, is het toch goed voor je gezondheid. Het bevat alle essentiële voedingsstoffen voor het lichaam. Het wordt aanbevolen om tijdens het volgen van het groene appel dieet minstens 12 glazen water per dag te drinken en veel te bewegen(sporten).

Dag 1:

Eet alleen groene appels tijdens de maaltijden, één tot anderhalve kilo in totaal.

Dag 2:

 • Ontbijt: Alleen groene appel.
 • Lunch: Groene appel, met een bord groene salade met citroensap en olijfolie en een plakje magere kaas.
 • Diner: Éen groene appel.

Dag 3:

 • Ontbijt: Een snee tarwebrood met gesneden gegrilde of gekookte kip  en een groene appel.
 • Lunch: Groene appel met een groene salade en twee wortels.
 • Diner: Een groene appel.

Dag 4:

 • Ontbijt: Een snee tarwebrood met gegrilde of gekookte kip en een groene appel.
 • Lunch: Gekookte groentenmix zonder aardappelen en (200 g) tonijn zonder olie.
 • Diner: Een kopje magere melk, een handvol cornflakes en een groene appel.

Dag 5:

 • Ontbijt: Een snee tarwebrood met een gekookt ei en een groene appel.
 • Lunch: Groene appel met een bord groene salade en (200 g) vetvrij gegrild vlees of gegrilde kip zonder vel.
 • Diner: Groene appels.

Lees ook: Fast Orange Diet

4-Popcorn Dieet:

Het Popcorndieet helpt je om in één week tot drie kilo af te vallen, maar je moet wel de mogelijkheid hebben om thuis popcorn te bereiden zonder olie of zout. Je mag het dieet niet langer volgen dan een week, zodat er geen complicaties optreden. Een popcorndieet kan als volgt worden gevolgd: eet twee of drie porties popcorn per dag met een flesje (bruisend) water en drie kopjes groene thee.

Tips om de snelheid van het verbranden van vet te verhogen.

De verbranding tijdens een gezond dieet verhogen is niet genoeg om af te vallen. Er zijn enkele dagelijkse gewoonten die moeten worden gevolgd om het het succes van het dieet te garanderen.

Hier zijn enkele tips die helpen de snelheid van de verbranding te verhogen en snel gewicht te verliezen:

Kauwgom:


Het is aangetoond dat het kauwen van kauwgom een gevoel van volheid creëert en de eetlust vermindert. Sommige studies suggereren dat het de metabolisme kan versnellen, vooral bij het kauwen na de maaltijd. Het kan dus geen kwaad om dagelijks kauwgom te kauwen, maar zorg ervoor dat je een suikervrije variant kiest om je tanden te beschermen tegen bederf en dat je ingenomen calorieën niet toenemen.

Drink acht glazen water per dag:

Een Duitse studie suggereert dat het drinken van acht glazen water (twee liter) per dag ongeveer 100 extra calorieën kan verbranden. Dit lijkt misschien niet veel, maar het betekent dat je 700 calorieën per week of 2.800 calorieën per maand verbrandt. Het zuivert ook de lever van gifstoffen, wat de spijsvertering en het metabolisme bevordert.  Het drinken van water zorgt er tevens voor dat je je lang vol voelt, waardoor je inname vermindert.

Drink koud water:

In tegenstelling tot de algemene overtuiging dat het drinken van warm water helpt gewicht te verliezen, is het juist het drinken van koud water wat het gewicht daadwerkelijk vermindert. Wanneer je koud water drinkt zal je lichaam meer calorieën verbranden om de lichaamstemperatuur stabiel te houden. Het drinken van koud water verbrand dus meer calorieën. Pas wel op tijdens koud weer, zodat je geen keelpijn krijgt.

Doe je eigen huishoudelijk werk:

Doe het stofzuigen zelf in plaats van een robot stofzuiger en doe de afwas met de hand in plaats van met de vaatwasmachine. Hoewel deze taken vervelend zijn, verhogen ze de verbranding, vooral als je niet kunt sporten.

Laatste gedachten.

Nu we je hebben geintroduceerd aan meerdere diëten om snel af te vallen voor evenementen, is het aan jou om het juiste dieet te kiezen na overleg met een arts, om zeker te zijn dat het geschikt is voor jouw lichaam. Drink veel water om uitdroging te voorkomen en bespreek ook de inname van voedingssupplementen (Bijv. calcium en ijzer) met een arts, om eventuele tekorten tijdens het dieet aan te vullen.


jouw reactie